Webshop

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

0592 - 749 111

info@maxime-delicatesse.nl

Recepten

Menugang: Pasta gerechten

Type gerecht: visgerecht

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

 

200 gram geraspte parmezaan

100 gram Erborinato (blauwe kaas uit Italie)

100 ml droge of frisse witte wijn

100 gram hazelnoten

200 gram risotto rijst

1 tablet kippenbouillon

100 gram boter

2 zalm filets

100 gram doperwtjes

peper, zout

Bereidingswijze

 

  1. Verhit de helft van de boter en voeg de ui toe.
    Voeg een bakje vol risotto rijst toe en bak het even aan.

  2. Voeg dan een scheutje witte wijn toe.
    Meng 1 tablet kippenbouillon met 500 ml water.

  3. Doe scheutje voor scheutje de kippenbouillon toe tot
    dat de rijst stevig en gaar is, (kan ongeveer 25 minuten duren)
    het kan zijn dat je bouillon over houd. Proef het om te zien het gaar is Voeg daarna de doperwtjes toe.

  4. Bak ondertussen de zalmfilet aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Zo blijven ze wel rosé van binnen.

  5. Zet het vuur uit en voeg bij de risotto de rest van de boter, parmezaan en gorgonzola toe doe de deksel nog even op de pan.

  6. Hak de hazelnoten fijn en schep de risotto door met de hazelnoten. Serveer met de zalm bovenop de risotto.

  7. Maar dit op smaak met wat peper en zout.
Risotto
met zalm en blauwe kaas

Openingstijden

Contact

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

Telefoon: 0592 - 749 111

Email: info@maxime-delicatesse.nl

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Koopzondag

 

13:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 21:00

09:30 - 17:00

13:00 - 17:00

Overige Informatie

Bekijk hier de algemene voorwaarden van onze workshops

 

Bekijk hier de allergene van onze rijstcrackers, noten en zoetwaren.

Route