Webshop

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

0592 - 749 111

info@maxime-delicatesse.nl

Recepten

Menugang: Hoofdgerechten

Type gerecht: Vegetarisch

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediƫnten

 

6 plakjes roomboter bladerdeeg

50 gram rucola

handje vol geroosterde walnoten

6 eieren

200 ml slagroom

100 gram oude kaas

1 eetlepel druivenazijn

Handvol blauwe druiven

Peper en zout

We combineerden de ingrediƫnten van een salade
(rucola, oude kaas, walnoten en druiven) met elkaar en maakte daar
een quiche van met een licht zoete nasmaak door de druiven.
Mijn voorproevers waren dolenthousiast over deze quiche.
Een aanrader dus!

 

 

Bereidingswijze

 

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm in. Kneed de plakjes bladerdeeg tot 1 bal en rol deze op een bebloemd werkvlak uit tot 1 plak die groot genoeg is om de quichevorm te bekleden. Laat de plak iets over de rand heen hangen. Druk het deeg met je vingers aan, zowel de bodem als zijkanten.

  2. Beleg de bodem van de quiche met rucola en walnoten.

  3. Klop de eieren met de slagroom los en roer de geraspte oude kaas en druivenazijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schenk dit mengsel over de rucola en walnoten heen. Verdeel de druiven over het mengsel en duw deze iets in met je vingers. Strooi er nog wat gemalen peper erover.

  4. Snijd de rand van de quiche bij door het bladerdeeg netjes langs de bovenkant van de vorm weg te snijden. Of vouw de randjes terug over het mengsel heen. Dan krijg je een meer robuuste rand na het bakken.

  5. Bak de quiche 25-30 minuten totdat de bovenkant goudbruin is en de quiche helemaal gaar is in het midden.
Quiche
met blauwe druiven

Openingstijden

Contact

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

Telefoon: 0592 - 749 111

Email: info@maxime-delicatesse.nl

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Koopzondag

 

13:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 21:00

09:30 - 17:00

13:00 - 17:00

Overige Informatie

Bekijk hier de algemene voorwaarden van onze workshops

 

Bekijk hier de allergene van onze rijstcrackers, noten en zoetwaren.

Route