Webshop

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

0592 - 749 111

info@maxime-delicatesse.nl

Recepten

Menugang: Voorgerechten

Type gerecht: Visgerecht

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

 

2 kg zeeuwe Mosselen

100/200 gram Pancetta

Ui

Knoflook

Wortel

200 gram Cherry Tomaatjes

2 blikken tomaten in blokken

of een fles passata

Halve fles Rose of

droge witte wijn

2 eetlepels basilicum olie

Ciabatta

Bereidingswijze

 

Een echte topper en verrassend anders

 

  1. Maak de mosselen schoon in ruim water. Verwijder alle drijvende
    en kapotte schelpen en verwijder de bramen van de mossel

  2. Snij de panvetta, ui, knoflook en wortel klein

  3. Verwarm de BBQ naar 200 graden.

  4. Bak ik een grote ovenschaal met een scheutje olie de pancetta, ui, wortel en knoflook, doe de mosselen in de overschaal

  5. Wijn, passata / San Marzano tomaten en de cherry tomaatjes erbij, doe de deksel van de BBQ dicht (of dek af met aluminiumfolie) en wacht 10-15 minuten

  6. Roer door en schep op een mooie schaal en besprenkel met basilicum olie, in de tussentijd het brood ook op de BBQ opwarmen (of oven)

  7. Serveer de mosselen met het brood, lekker dopen in de saus

(alle overgebleven saus niet weggooien! Daar kan je de volgende dag een hele mooi pastasaus van maken of een stukje witte vis in pocheren. )

Mosselen van de Barbeque

Openingstijden

Contact

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

Telefoon: 0592 - 749 111

Email: info@maxime-delicatesse.nl

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Koopzondag

 

13:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 21:00

09:30 - 17:00

13:00 - 17:00

Overige Informatie

Bekijk hier de algemene voorwaarden van onze workshops

 

Bekijk hier de allergene van onze rijstcrackers, noten en zoetwaren.

Route