Webshop

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

0592 - 749 111

info@maxime-delicatesse.nl

Recepten

Menugang: Nagerechten

Type gerecht: Zoet

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

 

4 Eiwitten

4 eetlepels poedersuiker

5 Eidooiers

90 gram kristalsuiker

2 eetlepels vers citroensap

180 Ml olijfolie

1 eetlepel citroen rasp

125 gram bloem

Hoe kun je de nieuwe oogst olijfolie nou beter vieren dan met een stukje

gebak? En dan wel met citroencake met olijfolie!

Verrassend lekker en smeuïg.

 

Bereidingswijze

 

  1. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor
    op 180°C.

  2. Klop 4 eiwitten op, tot er zachte pieken vormen. Voeg 4 eetlepels poedersuiker toe. Klop de eieren nu helemaal stijf, maar laat ze niet te droog worden. Zet even opzij. Klop in ongeveer 4 minuten de 5 eidooiers en de suiker tot een licht en dik mengsel. Voeg tijdens het mixen citroensap toe en vervolgens de olijfolie in een geleidelijke straal. Voeg op het laatst ook de citroenrasp toe.

  3. Schep met een spatel of pollepel de bloem door het eidooiermengsel. Schep dan voorzichtig en luchtig de eiwitten erdoor. Schenk het beslag in de cakevorm.

  4. Bak de cake 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen, haal dan uit de vorm en laat helemaal afkoelen. Versier de cake eventueel nog met poedersuiker of glazuur en een schijfje citroen.
Citroen Cake

Openingstijden

Contact

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

Telefoon: 0592 - 749 111

Email: info@maxime-delicatesse.nl

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Koopzondag

 

13:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 21:00

09:30 - 17:00

13:00 - 17:00

Overige Informatie

Bekijk hier de algemene voorwaarden van onze workshops

 

Bekijk hier de allergene van onze rijstcrackers, noten en zoetwaren.

Route