Webshop

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

0592 - 749 111

info@maxime-delicatesse.nl

Recepten

Menugang: Nagerechten

Type gerecht: Zoet

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

 

Caramel

150 gram slagroom

250 gram suiker

75  gram boter

 

Of Caramelz Potje met smaak naar keuze

 

Cake beslag:

250 gram zachte boter

250 gram lichte basterd suiker

250 gram zelfrijzend bakmeel

5 eieren

3-4 bananen

Hier scoor je punten mee bij je gasten.

Serveer hem warm met suikervrije, lobbig geklopte slagroom

 

Bereidingswijze

 

Caramel

  1. Doe de suiker met een beetje water in een koekenpan en karamelliseer
    de suiker lichtbruin. (niet roeren, alleen evt. de pan schudden)
    Blus af met de slagroom (voorzichtig)

  2. Breng alles rustig aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Schenk de karamel in de taartpan.

 

Cake

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC.

  2. Roer de boter en suiker smeuïg en meng het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg een voor een de eieren toe. Pel de bananen en snijd de bananen in plakjes. Verdeel plakjes  banaan over de toffeelaag en schenk het cakebeslag erop. Bak de upside down in circa 55-60 minuten goudbruin en gaar.

  3. Los de taart op zijn kop op een schaal en verwijder het bakpapier.

  4. Serveer met luchtige slagroom, ik neem hiervoor suikervrije slagroom omdat de taart al zoet genoeg is.
Caramel Bananen Taart

Openingstijden

Contact

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

Telefoon: 0592 - 749 111

Email: info@maxime-delicatesse.nl

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Koopzondag

 

13:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 21:00

09:30 - 17:00

13:00 - 17:00

Overige Informatie

Bekijk hier de algemene voorwaarden van onze workshops

 

Bekijk hier de allergene van onze rijstcrackers, noten en zoetwaren.

Route