Webshop

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

0592 - 749 111

info@maxime-delicatesse.nl

Recepten

Menugang: Hoofdgerechten

Type gerecht: Vegetarisch

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 120 minuten

Ingrediƫnten

 

2 Aubergines

Bloem

Olijf Olie

1 pakje/fles Passato

Handje vol basilicum blaadjes of een scheut basilicum olie

1 Mozzarella kaas

handje vol Parmezaanse kaas (geraspt)

Peper en Zout

Parmezaan

Deze schotel is verrukkelijk, en ook heel gezond.
Ideaal voor een diner met vegetariers, maar ook voor niet-vegetariers
een absolute aanrader! Daarnaast is deze schotel ook zeer laag
in koolhydraten.

Serveer de schotel met een stokbroodje, wat olijfolie (eventueel met dipper), en een lekkere rose.

 

Bereidingswijze

 

  1. Snijd de aubergine overlangs in dunne plakken.
    Bestrooi elke plak aan 2 kanten met zout en leg ze in een groot vergiet.
    Laat de aubergine 1 uur staan zodat het bittere vocht eruit kan trekken.
    Spoel de plakken af, dep ze droog met keukenrol, en bestuif ze licht met bloem.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een overschaal in met olijfolie.

  3. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een grote pan. Bak de aubergines in gedeelten op matig vuur tot ze goudbruin beginnen te kleuren.Voeg na elke lichting wat olijfolie toe. Laat de aubergine op keukenrol uitlekken.

  4. Leg een laag aubergineplakken onderin de ovenschaal. Breng op smaak met peper.

  5. Schep 4 eetlepels passato over de aubergines en strooi er stukjes basilicum over.

  6. Bestrooi met wat mozzarella en parmezaanse kaas. Ga door met laagjes maken tot de aubergine op is. Eindig met de kaas.

  7. Bak de aubergineschotel circa 30 minuten. Kan warm of koud gegeten worden.
Aubergine

Openingstijden

Contact

Ceresplein 7

9401 CW Assen

 

Telefoon: 0592 - 749 111

Email: info@maxime-delicatesse.nl

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Koopzondag

 

13:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 18:00

10:00 - 21:00

09:30 - 17:00

13:00 - 17:00

Overige Informatie

Bekijk hier de algemene voorwaarden van onze workshops

 

Bekijk hier de allergene van onze rijstcrackers, noten en zoetwaren.

Route